XPLORA !!!

XPLORA !!!
MDL - 2020-21

dijous, 15 de febrer del 2018

QUARESMA 2018

Un any més ens trobem davant d'aquest temps de preparació per a la festa de la Pasqua.



Els cristians ens dediquem intensament uns dies al creixement interior i personal. Aquest “entrenament” té l’objectiu de fer-nos reflexionar sobre la nostra vida, sobre la nostra relació i seguiment de Jesucrist, què ens apropa o què ens allunya. I, com s’entrena això?? Doncs a partir de la reflexió personal, de la pregària, de compartir solidàriament el que tenim, de privar-nos voluntàriament de coses innecessàries,... Tot això per ser més feliç.



     DIMECRES DE CENDRA


Dimecres de cendra és el primer dia de la Quaresma (període de 40 dies de preparació per la Pasqua). Aquest dia, que pels catòlics és de dejuni i abstinència, es fa la imposició de la cendra al front dels fidels en forma de creu.

Antigament els jueus acostumaven a cobrir-se de cendra quan oferien algun sacrifici i usaven la cendra com a signe del seu desig de conversió de la seva vida dolenta envers Déu.

Durant els primers segles de l’Església, les persones que volien rebre el sagrament de la Reconciliació el Dijous Sant, es posaven cendra al cap. Això representava la seva voluntat de penediment i canvi.

La imposició de la cendra és un costum que ens recorda que algun dia morirem i el nostre cos es converteix en pols. Però, a la vegada, de la terra bona, llaurada, regada i cuidada, encara que sembli morta, si està conreada i plantada, naixerà la vida. Així, després de la Quaresma, temps de conversió i preparació, vindrà la Pasqua, temps de vida, d’alegria i de resurrecció. Ens ensenya que tot allò de material que tenim aquí, a la terra, s’acaba. En canvi, tot allò de bo que vivim i fem, serà el nostre equipatge vers la trobada definitiva amb Déu Pare.

Quan el sacerdot ens imposa la cendra, demana de nosaltres una actitud de voler millorar, de voler ser amics de Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada