XPLORA !!!

XPLORA !!!
MDL - 2020-21

dimecres, 6 de març del 2019

TEMPS DE QUARESMA 2019


Hem descobert que a l’MDL necessitem realitzar una sèrie de reformes i que per aquest motiu es veuran alterades les condicions habituals de treball. Preguem disculpeu les molèsties, estem treballant en benefici de tots.


No es tracta de reformes externes, de la nostra imatge superficial!! Es tracta de reformes internes !! Es tracta de reformes més profundes, de més a fons!!






Comencem doncs un temps de reformes que ens renovarà com a persona. Però tota reforma necessita un projecte, un disseny. Per a nosaltres, la gent MDL, el nostre projecte de persona i el nostre disseny de persona s’assembla a la persona de Jesús.
Però quin és aquest model de persona que ens proposa Jesús??



BENAURANCES DEL JOVE

Feliços nosaltres. joves, quan som actius amb la nostra família, contribuint a la convivència i fomentant el seu entusiasme dia rere dia.
Alegrem-nos-en! perquè des de casa ja estem construint una societat en pau que creixerà en l'amor.

Feliç tu, jove, quan ets capaç d'anar contra corrent, de posar-te al servei del company/a, de donar la cara per la justícia.
Alegra-te'n! perquè seràs testimoni de Jesús.

Feliç tu, jove, quan valores l'estudi com a instrument de formació i de servei a la societat.
Alegra-te'n! perquè estàs obrint camins que duen al progrés de debò.

Feliç tu, jove, quan dónes el que saps i agraeixes el que t'ensenyen.
Alegra-te'n! perquè estàs molt a prop de la Veritat.

Feliç tu, jove, quan analitzes els teus valors i et situes no allà on guanyaràs més, sinó on faràs més servei, quan fas la feina amb responsabilitat i constància, quan, si no te’n surts, no et deixes vèncer per la desesperació i saps cercar nous camins.
Alegra-te'n! perquè faràs present el Regne de Déu.

Feliços nosaltres, joves, quan tenim la valentia de l'autenticitat i de la lleialtat, davant de la mentida i les falses ofertes que són fascinants i temptadores, quan fem servir la nostra força per fer créixer una vida nova enfront de la indiferència i de la crítica destructiva.
Alegrem-nos-en! perquè som ja llavor d'una nova societat.

Feliços nosaltres, joves, quan per damunt de les barreres que no ens deixen ser humans, ens sentim germans de les dones i homes de totes les races, ideologies, religions, llengües, cultures i condicions socials.
Alegrem-nos-en! perquè estem alimentant la pau entre els homes.

Feliç tu, jove, quan creus en la bogeria de capgirar aquest món de guerres, violències, desigualtats, opressions, manipulacions i injustícies, i amb totes les teves forces, ets constructor d'una nova civilització de l'amor.
Alegra-te'n! perquè el teu ideal de fraternitat i de justícia ha de ser realitat.

Feliços nosaltres, joves, quan trenquem la carcassa de la comoditat i, ens comprometem a favors dels marginats i els més febles, posem a la seva disposició tot el que tenim i som.
Alegrem-nos-en! perquè es complirà en nosaltres la paraula de Crist: El que vàreu fer amb un d'aquests petits, m'ho vàreu fer a mi.

Feliços nosaltres, joves, quan aprofitem el temps que tenim per desenvolupar integralment la nostra personalitat, gràcies a l'esport, la natura, la música, la festa, les arts...
Alegrem-nos-en! perquè serem feliços i farem feliços els altres.

Feliços nosaltres, joves, quan som membres d’una Església jove, que es fa escoltar, coherent amb el missatge de Jesús.
Alegrem-nos-en! perquè tothom hi veurà clar el rostre de Déu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada